ОСТАННІ НОВИНИ

Полторак зустрівся з Міністром охорони Литовської Республіки

|

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак зустрівся з Міністром охорони краю Литовської Республіки Раймундсом Кароблісом, який вперше після призначення на посаду відвідав Україну. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Академії СВ.

У Центральному містечку МЦМБ разом із очільником вітчизняного оборонного відомства високого гостя зустрічали заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов та начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Литовський Міністр мав змогу ознайомитися із навчально-матеріальною базою Центру, де під керівництвом інструкторів із Литви нині проходять вишкіл українські військовослужбовці.

Під час зустрічі Міністр оборони України Степан Полторак подякував Литві за постійну підтримку України та висловив вдячність литовським інструкторам, які навчають українських бійців.

«Надзвичайно високий рівень підготовки литовських інструкторів дає нам можливість розвивати підготовку українських воїнів», — наголосив він.

Міністр оборони України також наголосив, що й литовські колеги вже мають змогу переймати український досвід, здобутий в АТО.

«Від візиту Міністра охорони краю Литовської Республіки ми очікуємо розширення двостороннього співробітництва», — зазначив генерал армії України Степан Полторак.

У свою чергу глава литовського оборонного відомства подякував за прийом та запевнив у подальшій підтримці України на міжнародній політичній арені.

Також, перебуваючи на території МЦМБ, Міністр оборони України нагородив учасників антитерористичної операції. Зокрема, нагороджено було бійців 28-ї окремої механізованої бригади, які проходять навчання на полігоні.

Окрім цього, очільник оборонного відомства заслухав начальника Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенанта Павла Ткачука щодо стану вдосконалення навчально-матеріальної бази Міжнародного центру.

Генерал армії України Степан Полторак дав високу оцінку колективу навчального закладу, який за короткий термін чимало зробив для покращення як полігонної бази, так і побутових умов військовослужбовців. Також він оглянув хід виконання робіт та зазначив, що згідно програми, до 2020 року на території МЦМБ планується створити центр підготовки за стандартами Альянсу.

«Нова навчально-матеріальна база дає можливість приступити до підготовки 6-го батальйону, яка розпочнеться вже 2 лютого, згідно стандартів НАТО», — зазначив Міністр оборони України Степан Полторак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *