ОСТАННІ НОВИНИ

Обіцянка-цяцянка: легендарна зв’язкова Шухевича досі без обіцяної квартири

|

Легендарна зв’язкова Шухевича Ольга Ільків, котрій пообіцяли до кінця 2016 року купити квартиру, досі так і не отримала житла. Про це сьогодні, 31 січня, під час сесійного засідання повідомила депутат Львівської облради Ольга Шайдуліна, передає кореспондент Львівського порталу.

«Тоді, коли облрада ухвалює «важливі державницькі рішення», – ділить бюджет, роздає дозволи на користування надрами, закриває лікарняні відділення, щоб продати дорогі приміщення, у Львові в маленькій, давно не ремонтованій квартирці чекає на дії влади старенька хвора жінка. Жінка, якій заборгувало кілька поколінь українців, за майбутнє яких вона пожертвувала своєю молодістю, особистим щастям, свободою. Я про 96-літню зв’язкову Шухевича Ольгу Ільків. Вона чекає і ще не вірить, що її обдурили…Обдурила не «совєцька» влада, не колишній зеківський режим, а нова, начебто патріотична, влада. Їй сказали, що куплять наприкінці 2016 року квартиру, на яку вже виділено кошти, але не купили.

За словами Ольги Шайдуліної, були відповідні звернення і до голів облдержадміністрації, і обласної ради, і міського голови Львова. «Але, на жаль, вони були глухими, обіцянку так і не виконано. Я не знаю, як спиться високим посадовцям, але вважаю, що це великий сором, ганьба для тих, хто мав повноваження виконати цю обіцянку, але не зробив цього», – сказала вона.

Нагадаємо, що 26 травня 2016 року на засіданні постійної комісії Львівської міської ради з питань фінансів та планування бюджету було розглянуто звернення обласної ради № 1.5-13855-001 від 17.05.2016 року щодо можливості виділення коштів на придбання квартири для легендарної зв`язкової Романа Шухевича Ольги Ільків. Депутатською комісією прийнято рішення вважати за доцільне виділення коштів за умови співфінансування (50% – Львівська міська рада, 50% – Львівська обласна рада).

Далі рішенням обласної ради № 202 від 13 вересня 2016 року передбачено співфінансування у сумі 400 тисяч гривень на придбання житла Ользі Ільків як субвенція із загального фонду обласного бюджету міському бюджету м. Львова.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *