ОСТАННІ НОВИНИ

Утворення архітектурно-містобудівної ради у Львові не обійшлося без чергового «договорняку», – Дацко

|

Утворення архітектурно-містобудівної ради при управлінні архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради – це черговий «договорняк». Про це у коментарі Львівському порталу повідомила заступник громадської ради при Львівські ОДА, громадська активістка Олеся Дацко.

«Якщо відкрити це їхнє положення, то там зазначається, що архітектурно-містобудівна рада утворюється, тобто невідомо хто її створює. А якщо вона є самоутворним органом, то, відповідно, мала би бути створена ініціативна група, відповідні оголошення…Тому, незрозуміло хто і на яких підставах проводив відбір членів цієї архітектурно-містобудівної ради», – зазначила вона.

Відтак Олеся Дацко наголосила, що це черговий «договорняк»: «Коли собі «згори» вибрали угодних їм людей, яких туди включили…».

Водночас активістка зазначила, що до складу органу входить чимало хороших фахівців, але, швидше за все, їх туди включили без їхнього ж відома.

«Там є багато поважних людей, які є хорошими фахівцями, але, знову ж таки, думаю, більшість з них навіть не знає про те, що їх туди включили туди», – сказала Олеся Дацко.

Окрім цього, активістку дуже обурило те, що головою ради став Юліан Чаплінський, а серед членів є Андрій Павлів.

«Також незрозуміло, чому її очолює Чаплінський. Якщо це громадська рада, то такий орган мала б очолювати якась незалежна особа…Чому саме він, хто його обирав на цю посаду?! Якщо це є самоутворений орган, то мали би бути збори, де присутні б обрали собі керівника, натомість виглядає так, що він є кимось призначений, а ким саме – ніхто не знає…

Що ж до Павліва, то стосовно нього є багато нарікань і звернень, зокрема, з прокуратури, на підставі яких відкривали кримінальні провадження. Відтак незрозуміло, чому одіозний Павлів став членом цієї ради…», – зауважила Олеся Дацко.

Також вона пояснила чим займається ця рада: «Вона надає консультації та обґрунтування про те може вестися будівництво чи ні. Також ця рада дає погодження: коли треба затвердити історико-містобудівне обґрунтування чи містобудівні умови та обмеження, спершу питання розглядає архітектурно-містобудівна рада… Тобто, це такий перший етап погодження містобудівної документації».

Фото: Збруч

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *