ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд ухвалив стратегію оновлення служби з надзвичайних ситуацій

|

Уряд схвалив Стратегію реформування системи Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Прийняття даного рішення сприятиме створенню сучасної ефективної системи запобігання надзвичайним ситуаціям та профілактики пожежам. Про це пише Урядовий портал, передає Львівський портал.

Відповідно до Стратегії протягом трьох років будуть створюватися нові та реформуватися існуючі пожежно-рятувальні підрозділи (пожежні частини) місцевої і добровільної пожежної охорони в об’єднаних територіальних громадах. Крім того, вже розпочато технічне переоснащення ДСНС сучасною технікою.

Важливо, що зазначеним документом регламентується покладання на органи місцевого самоврядування відповідальності за пожежну безпеку населених пунктів і територій. Відтепер саме органи місцевого самоврядування мають стимулювати громадян вступати у місцеву пожежну охорону, добровільні пожежні (аварійно-рятувальні) формування. У регіонах запроваджується формування волонтерського руху у сфері цивільного захисту, підготовка добровільних-пожежних та включення їх до розрахунку сил реагування на надзвичайні ситуації та пожежі.

Посилюватиметься також відповідальність керівників суб’єктів господарювання за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки із запровадженням впливових адміністративних санкцій.

Очікується, що реалізація Стратегії, яка розрахована на три роки, забезпечить достатній рівень безпеки населення, захищеність територій, об’єктів економіки від загроз природного і техногенного характеру, підвищить ефективність функціонування сил цивільного захисту.

Фінансування заходів Стратегії здійснюватиметься за рахунок державного та місцевих бюджетів, у межах видатків, передбачених головним розпорядникам коштів на відповідний рік, а також із залученням інших не заборонених законодавством джерел, зокрема міжнародної технічної допомоги.

Нагадаємо, раніше Львівський портал повідомляв, що рятувальників Львівщини обурює, чому Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков приділяє значно більше уваги поліцейським ніж рятувальникам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *