ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбулася зустріч із «кіборгами»

|

У Львові, в 58 будинку офіцерів відбулася зустріч незламних «кіборгів», які обороняли Донецький аеропорт з військовослужбовцями Львівського гарнізону, курсантами Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, представниками громадськості. Про це Львівському порталу повідомили у Медіа-центрі МОУ Львів.

Вшанувати пам’ять полеглих побратимів – захисників аеропорту, що став символом стійкості українських воїнів, прийшли його оборонці: представники львівських десантників старший сержант Олександр Машонкін, солдати Любомир Гринюх, Тарас Колодій та курсант Національної академії сухопутних військ молодший сержант Павло Панченко.

Емоційним виступом звернулася до присутніх завідувач бібліотеки будинку офіцерів Віра Керечан, яка наголосила на тому, що нинішнє покоління стало свідком відродження української нації та становлення Українського війська.

«242 дні наші військові обороняли цей об’єкт, всі ці дні вони писали славетну сторінку сучасної української воєнної історії та демонстрували незламність духу у боротьбі з підступним ворогом», – зазначила вона.

На зустріч також завітав поет, прозаїк, лауреат премії Міноборони ім.Б.Хмельницького «За краще висвітлення військової тематики у творах літератури і мистецтва» підполковник Володимир Тимчук. Він представив учасникам літературно-художнє видання – Вогнити! Вижити! Перемогти! А ще прочитав свої поетичні твори «Служба», «Донецький аеропорт» та інші.

У свою чергу «кіборги» стило розповіли про себе, про те, як брали участь в антитерористичній операції, про життя після демобілізації з лав Збройних Сил України та плани на майбутнє.

Насамкінець військовий капелан отець Андрій, який неодноразово бував в зоні АТО із волонтерськими місіями окропив освяченою водою усіх присутніх та побажав міцного здоров’я, витримки та миру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *