ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщину відвідав полковник США Девід Джордан

|

До Національної академії СВ завітав новопризначений командир «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» (JMTG-U) полковник ЗС США Девід Джордан, який замінив полковника Ніка Дусіча. Про це Львівському порталу повідомили у Медіа-групі Національної академії СВ.

Спершу полковник Девід Джордан відрекомендувався начальнику видового військового вишу генерал-лейтенанту Павлу Ткачуку, після чого він ознайомився з історією та специфікою діяльності навчального закладу, а також обговорив із керівництвом Академії перспективи подальшої співпраці.

«Сподіваюсь, всі ті напрацювання, які ми мали, знайдуть продовження у нашій з вами подальшій співпраці. Наша спільна робота сприятиме здійсненню нових кроків у підготовці військових кадрів, наближенню Збройних Сил України до стандартів НАТО», – підкреслив генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Згодом високопосадовці обсудили шляхи реалізації існуючих проектів та нові ініціативи двостороннього співробітництва у галузі зміцнення обороноздатності Українського війська та відбудови інфраструктури регіону. Окрім того, представник американської армії, спілкуючись із представниками місцевої влади, мав нагоду дізнатись більше про Львівщину та місто Лева.

Під час відвідин гарнізонного Храму святих апостолів Петра і Павла він зустрівся з одним із військових капеланів, який ознайомив нашого гостя з давніми релігійними традиціями відзначення Різдвяних свят в Україні, а також провів екскурсію пантеоном українських Героїв, які полягли, захищають нашу Батьківщину на сході.

До слова, під керівництвом американських інструкторів в рамках «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна», а також військових експертів зі Збройних сил Канади, Польщі, Литви та Великобританії вже пройшли підготовку п’ять батальйонів Збройних Сил України та три батальйони Національної гвардії України. Всього вже підготовлено понад чотири тисячі військовослужбовців.

В рамках міжнародної програми армії США, спрямованої на підготовку українських солдатів до бойових дій, за одну ротацію, в залежності від задач, на Львівщині буде перебувати від 330 до 500 американських військовослужбовців зі штату Оклахома. А 2 лютого у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ, що на Яворівщині, розпочнеться підготовка першого батальйону 28-ї окремої механізованої бригади ЗС України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *