ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові шахрай обдурив 70-річну пенсіонерку на тисячу доларів

|

Львівські правоохоронці встановлюють особу шахрая, який видурив у 70-річної пенсіонерки тисячу доларів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУНП у Львівській області.

У Франківський відділ поліції 18 січня за допомогою звернулась 70-річна львів’янка, котра мешкає у одному з багатоквартирних будинків по вулиці Науковій. Жінка повідомила, що 17 січня о першій ночі до неї зателефонував невідомий чоловік, представився працівником поліції та повідомив, що її син затриманий та перебуває у відділі поліції.

Зловмисник навіть не пояснив за що затриманий хлопець, проте сказав, що за «вирішення питання» пенсіонерка повинна передати тисячу доларів США, чоловіку, котрий чекає на гроші біля її будинку. Жінка вийшла на вулицю та передала вказану суму невідомому чоловіку, котрий дійсно чекав на неї.

Пізніше, коли з’ясувалось, що у поліції син її не був, пенсіонерка звернулась по допомогу до правоохоронців.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф або громадські роботи на строк до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Проводиться досудове розслідування.

Правоохоронці вкотре нагадують – не передавайте гроші незнайомим людям, котрі обіцяють «вирішити питання», «закрити справу» чи у якийсь інший спосіб «допомогти визволити» ваших родичів з поліції. це шахраї, котрі наживаються на вашій довірливості. Завжди з’ясовуйте чи дійсно те, що вам розповідають є правдою і у будь-якому випадку, відразу телефонуйте на оперативну лінію 102. І в жодному разі не виходьте вночі до незнайомих людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *