ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться виставка фотографій старого міста

|

З 1 до 15 лютого у Палаці мистецтв, що на вулиці Коперника, 17 (зал на третьому поверсі) відбудеться виставка «Фрагменти з минулого». На виставці будуть представлені фотографії старого Львова з колекції Олександра Коробова. Відкриття виставки відбудеться 1 лютого о 17:00 год. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

На виставці експонується понад 30 фотографій старого Львова та мешканців на його тлі, кінця ХІХ  – першої третини ХХ ст. у форматі 2,5 м х 1,5 м. Завдяки новітнім технологіям світлини збільшені з високою роздільною здатністю, що дозволяє відчитати всі написи на афішах та вивісках, побачити вирази обличчя та вбрання перехожих, архітектурні деталі будівель, якість бруківки, газони та квітники, інтер’єри за заскленими вікнами будинків.

Експозиція дає уявлення про те, як змінювалась частина міської забудови. Експонати підібрані так, що відвідувачі виставки впізнають характерні міські види одразу, а декотрі міські фрагменти тільки після прочитання анотацій, долучених до кожної фотографії. В анотаціях подаються датування та загальний опис фотографії, атрибуція авторства.

Окремі фотографії є відомими, інші – демонструються вперше.

У загальному контексті виставка дає можливість відчути атмосферу столичного та міжвоєнного Львова, проникнути в глибину переживань людей того часу з їх турботами та надіями», – зазначив автор виставки.

Виставку цікаво буде відвідати всім небайдужим львів’янам – тим, хто переймається історією та культурою Львова, хто вболіває за збереження його архітектурної спадщини.

Розгорнута експозиція приверне увагу і гостей міста – в першу чергу, завдяки унікальності фотографій, які спонукають розгорнути аналогічні експозиції  в інших містах України.

Головною метою цього культурного заходу є розкриття перспективи становлення Музею  історії фотографії у Львові. Ця виставка повинна призвести до створення музею і зацікавлення в ньому громадськості міста.

Довідка

Організатор: Олександр Коробов. За участі: Українського комітету ICOMOS, Музично-меморіального музею С. Крушельницької.

Контактні телефони: автор виставки: Олександр Коробов, тел. 067-67-000-75, куратор виставки: Ігор Сьомочкін, тел 096-214-25-52, технічний директор: Зеновій Підперигора, тел. 098-204-77-36.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *