ОСТАННІ НОВИНИ

Серед курсантів Академії сухопутних військ стартували лижні змагання

|

У Національній академії сухопутних військ розпочались змагання з лижної гонки серед курсантських підрозділів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Академії.

unnamed (4)

В неділю, 15 січня, відбувся перший етап змагань з лижних перегонів за участю вихованців факультету бойового застосування військ, на якому здобувають офіцерський фах майбутні командири танкових й механізованих підрозділів. За правилами змагань, майбутні офіцери у складі своїх навчальних підрозділів повинні на лижах подолати дистанцію у 5 кілометрів, а результат фіксується за часом перетину лінії фінішу останнім військовослужбовцем підрозділу.

За словами заступника начальника кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки і спорту підполковника Андрія Петрука, лижна підготовка є обов’язковим елементом у програмі навчання курсантів на кожному курсі.

unnamed (3)

Підполковник також зазначив, що для набуття військовослужбовцями Академії необхідних навичок із лижної підготовки у навчальному закладі є декілька сотень комплектів лижного спорядження.

Під час першого етапу лижних перегонів найшвидшим та найбільш злагодженим підрозділом виявився 14-й навчальний курс.

unnamed (2)

Триватимуть змагання з лижної гонки в Національній академії сухопутних військ ще впродовж наступних декількох тижнів, почергово у складі решти факультетів вишу. За їхніми результатами кращі курсантські підрозділи змагатимуться у фіналі за право бути чемпіоном Академії.

Фото: НАСВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *