ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові арештували киянина, який збував по всій країні фальшиві рублі

|

Львівські правоохоронці повідомили про підозру киянину, який збував фальшиві російські рублі. Так, чоловік реалізовував підроблені банкноти номіналом у 5000 рублів у Києві та ще чотирнадцятьох областях України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

рублі

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з слідчими Галицького відділу поліції встановили, що 31-річний киянин систематично збував фальшиві купюри номіналом у 5000 російських рублів.

Правоохоронці затримали зловмисника у Львові,у приміщенні банківської установи під час обміну шести купюр, які не відповідали аналогічним зразкам банкнотів Банку Російської Федерації. Підроблені грошові кошти були вилучені та скеровані на експертизу.

Зловмисника було затримано у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді арешту.

Працівники поліції вже встановили причетність зловмисника майже до 30 фактів збуту фальшивих купюр Російської Федерації. Обмінявши їх у банківських установах чоловік отримав понад 260 тисяч гривень.

Слідчі Галицького відділу поліції повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.190 (шахрайство) та ч.2 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів)Кримінального кодексу України.  Максимальне покарання, передбачене ними, – позбавлення волі  на строк від трьох до семи років. Досудове розслідування триває.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *