ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині в ізоляторі незаконно утримували чоловіка з інвалідністю

|

За втручання прокуратури звільнено незаконно утримувану особу із спеціальної установи поліції. Червоноградською місцевою прокуратурою проведено перевірку додержання вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення в діяльності ІТТ Жовківського відділення поліції Кам’янка-Бузького відділу поліції ГУ Національної поліції у Львівській області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

слідчий ізолятор

Під час перевірки виявлено факт незаконного поміщення та утримання в ІТТ чоловіка, який виявився інвалідом ІІ групи. Як з’ясовано прокурором, останнього поміщено туди на підставі постанови Залізничного районного суду м.Львова, згідно з якою його притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.173-2 КУпАП та накладено стягнення у виді адміністративного арешту терміном 1 добу.

Водночас, відповідно до вимог чинного законодавства, зокрема ч.2 ст.32 КУпАП, адміністративний арешт не може застосовуватись до інвалідів першої та другої груп.

Враховуючи наведене, за вказівкою місцевої прокуратури керівництвом Жовківського відділення поліції незаконно утримувану особу звільнено з ІТТ негайно.

Одночасно, на постанову районного суду прокурором внесено апеляційну скаргу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *