ОСТАННІ НОВИНИ

За добу Мостиські прикордонники вилучили зброю, наркотики та Audi Q7

|

Впродовж однієї доби прикордонники Мостиського загону в пунктах пропуску попередили дев’ять спроб незаконного переміщення через кордон набоїв, газових та травматичних пістолетів, психотропних таблеток, культурних цінностей та викраденого автомобіля. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

272

Так вчора вранці, в пункті пропуску «Краковець», що на українсько-польському кордоні, прикордонники направили на поглиблений огляд автомобіль марки «Mitsubishi» української реєстрації, яким слідував за кордон 45-річний громадянин України, мешканець Києва. В ході перевірки в кишені водійських дверей салону було виявлено ніж із довжиною леза 18 см., а в ящику для зберігання дрібних речей та в підлокітнику автомобіля – патрон калібру 30-06 SPRG та пістолет марки Флобер відповідно. Також в цей час в автомобілі марки «Toyota», під керуванням іншого киянина, службовий собака прикордонників Вольт в салоні автомобіля знайшов 15 патронів калібру 5,6 мм.

273

Через деякий час в автомобілі марки «Ford» під керуванням громадянина Польщі, в ящику для зберігання дрібних речей було виявлено 60 штук таблеток «Lexotan, 6 mg» із вмістом  психотропної речовини «бронезепан». Таблетки були вилучені представниками Нацполіції України.

По обіді, в ході огляду автомобіля марки « Lexus» спрацював інший спеціальний прикордонний собака по кличці Ірма. В підлокітнику автомобіля  чергового мешканця Києва було виявлено пістолет для відстрілу гумових куль «ПМР» та магазин і два набої з гумовими кулями калібру 9 мм.

274

Згодом на в’їзному напрямку у цьому ж пункті пропуску спрацювала база даних «Інтерпол». Прикордонники з’ясували, що автомобіль «Audi Q7» німецької реєстрації, 2007 року випуску, за кермом якого перебував громадянин Німеччини 1968 року народження, рахується викраденим. Автівку було передано працівникам Нацполіції України.

Над вечір пістолет марки Флобер у кобурі було знайдено під водійським сидінням у позашляховику «BMW». За кермом автівки виїжджав з України через пункт пропуску «Краковець» ще один мешканець столиці, 1970 року народження.

275

А в автомобілі марки «Toyota», яким слідував до Польщі через цей же пункт пропуску мешканець Львова, прикордонники спільно з працівниками митниці знайшли 64 книги, 1880-1941 років друку. Враховуючи, що дані книги можуть являти собою культурну цінність їх було вилучено для проведення експертної оцінки.

Близько опівночі в сусідньому пункті пропуску «Шегині» прикордонники виявили та передали працівникам поліції газовий балончик, який перевозив через кордон водій автомобіля «Hyundai». А згодом у цьому ж пункті пропуску спрацював спеціальний прикордонний собака Сніжок, який в ящику для зберігання дрібних речей автомобіля «Audi» польської реєстрації знайшов газовий пістолет марки «Norconia».

В усіх зазначених випадках спецзасоби, набої, травматична та газова зброя, психотропні лікарські засоби вилучались представниками Нацполіції України. Порядок їх переміщення через кордон суворо регламентований відповідними нормативно-правовими актами, тому радимо водіям перед поїздками за кордон готувати спеціальні дозвільні документи та декларувати перевезення зазначених речей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *