ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко зробив Різдвяний подарунок «безстроковим» контрактникам

|

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект № 5337, який стосується «безстрокових» контрактників та їхнього права на звільнення з військової служби. Про це Львівському порталу, повідомили у прес-службі Глави держави.

порошенко

Законом встановлюється, що право на звільнення з військової служби набувають військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом, дію якого було продовжено понад встановлені строки на період до оголошення демобілізації та які вислужили не менше 18 місяців з дати його продовження. Також звільнитися мають право військові, що уклали контракт на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію та вислужили не менше 24 місяців військової служби за контрактом.

Як повідомила у коментарі Львівському порталу координатор Центру правового захисту учасників АТО Тетяна Кочірко, врешті в Україні покінчено із ганебною  практикою безстрокових військових контрактів.

«06 грудня 2016 року Верховна Рада проголосувала за законопроект № 5337, який покінчує практику безстрокових контрактів та дозволяє нашим військовим звільнитися з військової служби. Для них це була справжня визначна подія у житті: Центр АТО у м. Львові  отримав сотні звернень з цього приводу. Військові чекали, сподівались  та врешті-решт дочекалися. Сьогодні президент підписав  закон щодо удосконалення порядку проходження військової служби. Це вагома подія для військовослужбовців, які вирішили повернутися додому та завершити контракт», – зазначила Т. Кочірко.

Нагадаємо, що реалізація Закону дозволяє унормувати деякі питання, пов’язані з прийняттям, продовженням та звільненням громадян з військової служби. Зокрема, дасть можливість військовослужбовцям, які проходять військову службу за різними видами контрактів в особливий період, за бажанням продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *