ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина вже має претендентів на будівництво сміттєпереробних заводів

|

На конкурс щодо будівництва сміттєпереробних заводів у Львівській області є претенденти з різних країн світу, які вже подали свої пропозиції. Про це сьогодні, 26 грудня, на прес-конференції повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає кореспондент Львівського порталу.

сміття

«Нині вже є компанії з декількох країн світу, які подали свої пропозиції, як учасники конкурсу по відбору кандидатів на будівництво сміттєпереробних заводів», – наголосив він.

На його переконання, конкурс, який був оголошений у грудні, завершиться у 2017 році вибором компанії та підрядника, які розпочнуть будівництво сміттєпереробних заводів у області.

«Перед оголошенням конкурсу ми провели перемовини більш із 20 підприємствами. Серед них є відомі компанії, що працюють у цьому напрямку, так і фірми, які є зовсім новими і тільки з’явилися на цьому ринку. Але ми вважаємо, що кожна компанія, яка має бажання, може подати до середини лютого свої пропозиції», – наголосив голова Львівської ОДА.

Як пояснив Олег Синютка, наступним етапом буде більш чітке окреслення технології та  інвестиційних зобов’язань для цих підприємств.

Також він наголосив, що збудовані сміттєпереробні заводи прийматимуть сміття з усієї області: «Ці три сміттєпереробні заводи, які будуть побудовані на території Львівщини, вони повинні бути не лише для міста Львова, а й для мешканців всієї Львівської обаласті. Тому всі вони розташовані у різних районах, щоби мати можливість приймати ТПВ  в першу чергу з тих районів, де вони розташовані».

Водночас Олег Синютка зауважив, коли оберуть фірму та визначать технологію будівництва, проведуть громадські слухання.

«На сьогоднішній день земельні ділянки для будівництва сміттєпереробних заводів є оформлені відповідно до чинного законодавства, для цього виготовлена відповідна технічна документація. Після проведення першого етапу і кінцевого визначення технології та компаній, які здатні впровадити її, ми обов’язково зустрінемося із громадами і презентуємо їм ті речі, які плануємо зробити на території Львівщини», – зазначив голова Львівської ОДА.

Як Львівський портал повідомляв, на початку грудня оголошено конкурс на будівництво сміттєпереробного заводу на Львівщині.

Нагадаємо, раніше на Львівщині знайшли три земельні ділянки, де потенційно зможуть розміщуватись сміттєпереробні заводи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *