ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть трьох власників конвертаційного центру

|

Трьох учасників організованої злочинної групи підозрюють в організації конвертаційного центру, діяльність якого заподіяла шкоди державі на понад 9 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

гроші за кордоном

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області повідомлено про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи за ч. 2 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі), які організували конвертаційний центр та впродовж 2013-2015 років займалися фіктивним підприємництвом на території Львівської області.

З метою прикриття незаконної діяльності конвертаційного центру підозрювані створили чи придбали ряд фірм, зареєструвавши їх як на себе так і на підставних осіб. За допомогою цих суб’єктів господарювання допомагали прикривати незаконну діяльність інших підприємств, пов’язану з ухиленням від сплати податків, а саме переведення коштів у готівку з наступним поверненням їх замовникам за винятком своїх процентів від суми угоди.

Встановлено, що через такі протиправні дії підозрюваних бюджет не отримав податків на суму майже 9 млн грн, що спричинило тяжкі наслідки для держави.

Незаконну діяльність фіктивних підприємств було припинено працівниками управління захисту економіки у Львівській області. В ході досудового розслідування на банківські рахунки та готівкові кошти отримані, як прибуток від незаконної діяльності підозрюваних накладено арешт на загальну суму понад 2,5 млн грн.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді накладення штрафу від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *