ОСТАННІ НОВИНИ

Львів заполонили немарковані новорічні ялинки. Продаж ніхто не контролює?

|

Журналісти Львівського порталу відвідали місця, які є в переліку рекомендованих для купівлі законних новорічних ялинок, але серед сотень зрубаних дерев не знайшли жодного маркованого деревця. Як з’ясувалося, продаж зелених красунь у місті майже ніхто не контролює.

446

Цього місяця працівники Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства разом з працівниками державної лісової охорони, держекоінспекції та поліції склали 7 протоколів за реалізацію незаконно зрубаних ялинок без відповідного маркування. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив головний спеціаліст управління Зеновій Штогрин.

«У цьому році у Львівській області було накладено 510 гривень штрафу (по 85 грн кожен – ред.). Окрім того сума, стягнена за шкоду природному середовищу становить 3252 грн», – розповів З. Штогрин.

Також він наголосив, що продаж дерев у Львові загалом має контролюватись поліцією. Держекоінспекція та управління лісового та мисливського господарство також залучаються до рейдів, але більше прав проводити такі перевірки мають органи поліції.

Водночас за словами речниці Патрульної поліції Львова Катерини Рибій, патрульні не уповноважені контролювати наявність спеціального маркування. Якщо є виклик, то патрульні поліцейські приїздять, викликають на місце слідчих, а ті своєю чергою телефонують до держекоінспекції та вилучають дерева, штрафують, тощо.

Зазначимо, що кожна ялинка має маркуватися биркою або самоклеючою стрічкою із штрих-кодом, які мають інформацію про місце заготівлі. Власне це і є підтвердженням законності її реалізації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *