ОСТАННІ НОВИНИ

У львівській мерії бідкаються на великі тарифи за електрику для водоканалу

|

З початку року вартість електроенергії  для  ЛКП «Львіводоканал» змінювалася чотири рази і, врешті, зросла майже на третину. Відтак, Львівводоканал змушений був заплатити додатково понад 11 млн грн. Про це повідомляє прес-служба міськради Львова.

лмр

«Це дуже складна ситуація, оскільки додаткові витрати на електроенергію не були враховані у діючому тарифі. Ми могли б скерувати ці кошти у заміну мереж, у ремонт каналізаційного господарства, у енергоощадні заходи. Однак, ми не можемо допустити до виникнення заборгованості, оскільки енергетики можуть відключити наші об’єкти від енергоспоживання і тоді мешканці Львова не матимуть води. Такі непорозуміння з Львівобленерго, на жаль, уже траплялися», – повідомляють у Львівводоканалі.

Нагадаємо, що вода до Львова подається з відстані понад 100 км з різних водозаборів, які розташовані на території Львівської області. Така особливість зумовлює високий рівень споживання електроенергії об’єктами Львівводоканалу.

«Близько 60% наших витрат – це оплата за енергоносії. У межах наших можливостей ми щороку ремонтуємо та замінюємо обладнання на свердловинах та насосних станціях, щоб зменшити енергоспоживання. Однак, досягти суттєвих результатів, за умови такого стрімкого зростання тарифів на електроенергію, неможливо», – коментують ситуацію у Львівводоканалі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *