ОСТАННІ НОВИНИ

Підсумки реалізованого у Львові в 2016 році у сфері інформаційних технологій

|

«Розумний» район та громадський бюджет, нові ІТ-компанії та коворкінги: міська рада подала короткі підсумки реалізованого у Львові впродовж року у сфері інформаційних технологій, передає Львівський портал.

1-1b15bdb32df1b8170a71e0fe46e636da

Розумний мікрорайон. Майданчиком для цифрового та інноваційного перетворення буде мікрорайон «Наукова – Володимира Великого», який переміг у голосуванні із результатом у 1728 голосів (28.24%). У трійці лідерів – мікрорайони «Рясне-1» з 1182 голосами (19,32%) та «Топольна – Замарстинів» з 552 голосами (9,02%). Голосування тривало з 17 до 28 жовтня. Віддати свій голос могли всі охочі мешканці міста. Проект реалізовуватимуть наступного року.

Нові ІТ-компанії у Львові. Запрацювала нова ІТ-компанія з Нідерландів – «Levi9», яка займається розробкою програмного забезпечення і надає IT-послуги компаніям та організаціям із Західної Європи. Всього є 4 підрозділи: головний офіс в Амстердамі, 3 офіси в Сербії, 1 – у Румунії, та 2 – в Україні. Загалом у компанії працює близько 800 людей. Львівське представництво зайняло сучасний офіс у бізнес-центрі Ріус. Також відкрили глобальний сервісний центр провайдера телекомунікаційних послуг VimpelCom, що дозволить створити у Львові 900 нових робочих місць. Центр обслуговуватиме операції з фінансів, закупівель і HR-процесів в Україні, Вірменії, Грузії, Казахстані, Киргизстані, Таджикистані, Узбекистані і Алжирі. Це один із трьох глобальних сервісних центрів, які створює VimpelCom у рамках стратегії створення операційної моделі нового покоління. Штаб-квартира компанії знаходиться в Амстердамі.

2-9b84b4f5087c1791aee8421ec8d60544

Інкубатори та айхаби. Влітку на вул. Героїв УПА запрацював новий коворкінг – ITEAHub. Тут відбуваються навчально-пізнавальні заходи: майстер-класи, воркшопи, лекторії на IT- та бізнес-тематику, навчання від ITEA та партнерів. Засновником є IT Education Academy (ITEA) – всеукраїнський освітній проект комплексної багаторівневої підготовки IT-фахівців.

Громадський бюджет. Цього року у Львові стартувала нова ініціатива під назвою «Громадський бюджет», що передбачає прийом проектів від громади, які реалізовуватимуть за кошти бюджету розвитку Львова вже наступного року. Свої голоси в голосуванні за найкращі проекти віддали понад 23 тисячі львів’ян, з яких близько 16 тис. скористались BankID, та 7 тис. – проголосували через міські ЦНАПи. Участь у голосуванні взяло 238 проектів, які пройшли модерацію, із загалом поданих 265. Із міського бюджету профінансують 4 великі та 63 малі проекти, сума фінансування становитиме 17 529 965 грн. Таким чином, Львів має один із найбільших громадських бюджетів серед міст України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *