ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині «на гарячому» впіймали осіб, що незаконно видобували гравій з гірської річки

|

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області встановили особи зловмисників, причетних до незаконного видобутку гравію у заплавах та руслі карпатської річки Бистриця. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

pm235image002

Під час незаконного видобутку корисних копалин правоохоронці виявили на місці події п’ять одиниць вантажної техніки, зокрема один екскаватор та чотири вантажівки «КрАЗ» і «Татра». Встановлено, що техніка належить одному з підприємств, зареєстрованому у Дрогобицькому районі. Особи, котрі займались видобутком та вивезенням суміші, не мали жодних документів, що могли б підтвердити законність робіт.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

pm992image004

Проводиться досудове розслідування, до встановлення розмірів шкоди, завданої довкіллю та суми завданих збитків правоохоронці залучили спеціалістів Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *