ОСТАННІ НОВИНИ

Нацбанк випустив монету із зображенням Богдана Ступки

|

Національний банк України випустив монету, присвячену видатному українському актору, Герою України Богдану Сильвестровичу Ступці. Про це йдеться на сайті Нацбанку, передає кореспондент Львівського порталу.

1412985_1451481

Як зазначається, тираж монети — 25 тисяч штук. В обіг монета потрапить сьогодні, 19 грудня.

На аверсі монети розміщено: угорі напис УКРАЇНА, малий Державний Герб України; у центрі – стилізовану композицію: на тлі театральної куліси зображено кінострічку, на дзеркальному тлі – театральні маски; унизу – рік карбування монети 2016, номінал 2 ГРИВНІ та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

На реверсі монети зображено Богдана Ступку, ліворуч від якого написи БОГДАН/СТУПКА/1941/2012.

«Богдану Ступці були підвладні будь-які образи і персонажі: він зіграв понад 150 ролей у кіно і на театральній сцені. У кіно актор дебютував роллю Ореста Дзвонаря у фільмі Юрія Іллєнка `Білий птах з чорною ознакою` (1971). Ступка зіграв багато історичних постатей – гетьманів Івана Брюховецького, Івана Мазепу, Богдана Хмельницького, а також Чингісхана, Бориса Годунова, Остапа Вишню та інших. За виконання головної ролі у виставі `Тев`є-Тевель` Богдана Ступку нагороджено Державною премією України імені Тараса Шевченка в галузі театрального мистецтва (1993 рік», – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *