ОСТАННІ НОВИНИ

На Сихові виявили незаконне сміттєзвалище, площею у 1,5 гектари

|

Активістами знайшли незаконне сміттєзвалище у Львові на вулиці Вернадського, площею близько 1.5 га. Окрім того, вони зафіксували на відео факт незаконного скидання сміття комунальною машиною «Санітарна очистка». Про це пише видання Гал-інфо, передає Львівський портал.

1

На території близько 1, 5 га захоронено значний обсяг побутового та будівельного сміття в синіх та чорних сміттєвих пакетах. Є сліди неодноразового трамбування та пересипання шарами ґрунту. Також на території стихійного сміттєзвалища є тротуарна плитка та бруківка. Протікає річка, вода в котрій наповнена інфільтратом. В безпосередній близькості зі стихійним сміттєзвалищем розташована територія та комунальна техніка ЛКП «ШРП Галицького району».

2

«Ми тут стоїмо на величезній купі сміття. За яром бачимо свіже, прямо під нами пересипане землею побутове сміття. Його тут не менше кілька сотень тонн. Територія тут близько 1, 5 га. Виглядає на те, що кілька місяців сюди звозилось львівське сміття. Бачимо тут річку з інфільтратом, котрий потрапляє в підземні води. Думаю, після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі сюди, на вул. Вернадського, не один місяць звозилось сміття», – зазначив громадський активіст, еколог Ігор Муравський.

3

Під час очікування поліції просто перед очі активістів з’вився автомобіль ЗІЛ з наклейкою «Комунальна служба» та табличкою «Санітарна очистка», вивантажив свіже побутове сміття. Цей факт зафіксовано на відео, на котрому добре видно номерний знак автомобіля «ВС 0249 АВ».

На місце було викликано поліцію та представників Державної екологічної інспекції, котрі зафіксували злочинний факт . Слідство має встановити належність комунального авто.

4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *