Папа Римський на свій день народження запросив до святкового столу безхатченків

|

Папа Римський Франциск з нагоди свого 80-річного ювілею запросив на сніданок вісьмох безхатченків — двох жінок і шістьох чоловіків. Про це повідомляє прес-служба Святого престолу, передає «112 Україна».

1

Згідно з повідомленням, понтифік прийняв безхатченків, серед яких було четверо італійців, двоє румунів, молдованин і перуанець, у ватиканському Будинку святої Марти, де розташовано особисті апартаменти Франциска, сьогодні рано вранці.

Папа Римський особисто привітався з кожним із гостей і запросив за стіл, де їм подавали традиційні аргентинські солодощі.

Своєю чергою гості з нагоди дня народження понтифіка подарували йому три букети соняшників.

Після сніданку з безхатченками Франциск разом з кардиналами взяв участь у святковій месі, яка пройшла в капелі Паоліна. Після закінчення служби Папа Римський попросив кардиналів молитися за його “спокійну, релігійну, плідну і радісну” старість.

Власне, сьогодні, 17 грудня, виповнюється 80 років Папі Римському Франциску.

З нагоди ювілею понтифіка Ватикан відкрив сім акаунтів електронної пошти, за допомогою яких можна відправити вітальні листи латинською, італійською, іспанською, португальською, англійською, французькою, німецькою та польською мовами.

Між тим варто відзначити, що ніяких особливих заходів у Ватикані в цей день не передбачено.

Понтифік Франциск – 266-й Папа Римський. Його обрали 13 березня 2013 р.

Джерело фото: “112 Україна”

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *