ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині шахраї видурювали гроші з людей по телефону

|

На Львівщині правоохоронці зафіксували два випадки видурювання грошей через телефон. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУНП у Львівській області.

shahra-r695x430

До Золочівського відділу поліції 15 грудня звернувся 28-річний місцевий мешканець, котрий повідомив, що близько 17.00 на мобільний телефон його матері зателефонував невідомий, який представився працівником поліції. Чоловік розповів, що син жінки потрапив у біду та знаходиться в поліції. Але за шість тисяч гривень можна вирішити цю проблему. Гроші невідомий сказав перерахувати на вказаний банківський рахунок. Що не зволікаючи зробила жінка. А коли через годину син повернувся додому, з’ясувалось, що ніяких проблем з законом у нього немає.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті –  до трьох років обмеженням волі. Триває досудове розслідування.

Схоже повідомлення надійшло сьогодні, 16 грудня, в Бродівське відділення поліції. 40-річна мешканка Бродів поскаржилася, що близько 05.00 на її мобільний телефон зателефонував невідомий, який представився слідчим Сергієм Васильовичем. Чоловік сказав, що в її знайомого виникли проблеми, щоб їх вирішити необхідно перерахувати кошти в сумі чотири з половиною тисяч гривень на вказаний ним банківський рахунок. Проте жінка, замість віддавати кошти невідомому, звернулася у поліцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *