ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських патрульних навчили боротись з п’яними водіями та подарували сім сучасних драгерів

|

Сьогодні, в Управлінні патрульної поліції міста Львова, понад 10 патрульних закінчили навчання з визначення стану алкогольного сп’яніння у водія та отримали 7 нових алкотестерів Drager, якими користують у всіх Європі, передає кореспондент Львівського порталу.

5lvwga9kalq

Курси проводив радник та тренер з загальних питань правоохоронної діяльності Консультативної місії Європейського союзу Йонел Міхаю.

«Сьогодні ми закінчили тренінги, що стосувалися боротьби з керуванням автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Цей проект був сфокусований у трьох містах України: Київ, Харків і Львів. Відтак, ми надали цим містам 30 апаратів Drager для тестування на стан сп’яніння. Також ми навчали поліцейських, як використовувати цими прилади, як ідентифікувати у транспортному потоці водіїв у стані алкогольного сп’яніння, які ознаки цього стану і як поводитися під час зупинки таких водіїв. Мені дуже сподобалося ставлення патрульних до цих тренінгів та їх бажання навчитись чогось нового», – сказав радник з питань правоохоронної діяльності Консультативної місії Європейського союзу.

fxyr-cperu0

4stlaypbwgo

Також тренер розповів, що є чотири основні методи боротьби з п’яними водіями.

«П’яні водії – це феномен, який властивий не тільки Україні. На жаль, вони є у всіх країнах світу. І боротьба з цим явищем має бути сконцентрована на 4 послідовних кроках: зміна законодавства, боротьба силами поліції, компанії по попередженні з цим явищем, залучення громадськості для боротьби з цим явищем», – розповів Йонел Міхаю.

q9pxbok3epc

«З моменту збільшення штрафів, на жаль, кількість п’яних водіїв не зменшилась. Тому ми повинні систематично працювати у цьому напрямку і використовувати ті навички, які здобули під час цього курсу», – сказав начальник управління Патрульної поліції Львова Антон Пузиревський.

qngx00jnbyq

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *