ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затвердили, на що виділятимуться кошти у 2017 році

|

Сьогодні, 15 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив проект бюджету розвитку на 2017 рік. Таким чином, на різні потреби міста розподілятимуть 1 мільярд 485 мільйонів гривень, передає кореспондент Львівського порталу.

бюджет

За словами директор департаменту економічної політики Ірини Кулинич, значну частину з цих коштів становлять кредити. Які Львів зобов’язався виплатити у 2017 році.

«Ми до розподілу маємо 1 млрд 485 млн грн, в які увійшли 328 мільйонів – гарантовані містом зобов’язання, що були проголосовані 10 листопада і більше ніж 1 млрд 100 млн ми розподіляємо по об’єктах. Насамперед ми робили наголос на ті речі, які ми розпочали у 2016 році і будемо завершувати. Це є відновлення дитячих садочків, завершення інфраструктурних і дорожніх робіт. Передбачені також у переліку всі речі, на які розроблена проектно-кошторисна документація»,- пояснила  вона.

Окрім того, вона зазначила, що цього року бюджет розвитку міста значно скоротився.

«Такого бюджету розвитку, який був у 2016 році, зараз немає. Це десь зменшення близько 35%. Насамперед це пов’язано із тим, що нам держава віддала частину повноважень по освіті, по медицині, зменшила медичну субвенцію і також передала  ПТУ і відшкодування пільгового перевезення. Окрім того, державний бюджет буде голосуватися 22 грудня, і тоді буде врегульоване питання по акцизу на пальне. Передбачається, що ці кошти віддадуть державі, і тоді держава субвенцію буде роз приділяти»,- уточнила І. Кулинич.

Також вона розповіла, що 8 мільйонів гривень закладено на реалізацію проекту «Розумний мікрорайон», 17,5 млн грн. – на Громадський бюджет міста, 18 млн грн. – на спортивні зали та майданчики і ще близько 18 млн грн. – на відновлення дитячих садочків.

Також у 2017 році закладено кошти для шляхово-ремонтних підприємств і для придбання сміттєвозів ЛКП «Львівспецкомунтрансу». Ще кошти отримає АТП-1, які згодом можуть піти на придбання нових маршруток.

«Ще ми закладаємо значну частину коштів на ремонт вул. Героїв УПА, Чернівецьку, частину коштів на Замарстинівську, завершуємо роботи на Мечникова, Богданівській, завершуємо Пулюя. Готуємо пропозиції від Кульпарківської до Княгині Ольги та інші»,- розповіла І. Кулинич.

За її прогнозами, бюджет розвитку на 2017 рік може бути проголосований депутатами вже 22 грудня під час пленарного засідання.

Додамо, що у понеділок, 19 грудня, о 17.00 год. у сесійній залі міської ради відбудуться громадські слухання щодо бюджету розвитку.  Ірина Кулинич зазначила, що в загальному доходи залишаться такі, як є, але в розрізі дрібних правок може бути  щось доопрацьоване.

Раніше ми повідомляли, що серед видатків також прописано купівлю нового полігону для сміття та інші “сміттєві” витрати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *