ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали тернопільського ді-джея з контрабандою

|

На українсько-польському кордоні працівники Львівської митниці ДФС затримали «меломана» з музичним обладнанням вартістю майже 300 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

unnamed-1

Сьогодні, 15 грудня, громадянин України, 22-річний тернополянин, повертався з Республіки Польщі в Україну через пункт пропуску «Краковець – Корчова» (Львівська обл.) автомобілем AUDI A4. Для перетину кордону обрав смугу руху спрощеного митного контролю «зелений коридор», чим заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню або належать до категорії тих, на переміщення яких через митний кордон України встановлено заборони чи обмеження.

Під час візуального огляду транспортного засобу в працівника митниці виникла підозра щодо наявності в ньому товарів в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України.

unnamed

Автомобіль скерували до місця поглибленого огляду товарів та транспортних засобів. Там у салоні та багажному відділенні було виявлено 15 одиниць музичного обладнання загальною вартістю 291 154грн, а саме: звукову карту, синтезатори, мікрофон, аудіоінтерфейс, мікшерні пульти, аналогову ритм-машину тощо.

Отже, громадянин порушив встановлений Митним кодексом України порядок проходження митного контролю: не заявив та не задекларував про наявність у нього товару в обсягах, що, відповідно до ч.1 ст.374 Митного кодексу України, перевищує неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України.

unnamed-2

За цим фактом складено протокол за ознаками порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України. Товар вилучено, справу скерують до суду.

Фото: ДФС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *