ОСТАННІ НОВИНИ

Грип лютує вже в 11 областях України

|

За період з 5 по 11 грудня захворіло більше 300 тис. осіб. Показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги в 11 областях України та місті Києві. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я України.

grip

Центр грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України» подає аналіз захворюваності на грип та ГРВІ в Україні за період з 5 по 11 грудня (49 тиждень).

За оперативними даними територіальних органів системи охорони здоров’я за звітний тиждень на грип та ГРВІ захворіла 300411 особа, з них 67 % – діти віком до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРВІ на 30,9 % більший за попередній. Найвищий показник зареєстровано в Чернівецькій, найменший – у Закарпатській областях.

У 11 областях України та місті Києві інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги. У Чернівецькій області зареєстровано перевищення показників у 2,4 рази, в Полтавській – вдвічі, у Дніпропетровській – у 1,7 рази.

На звітному тижні темп приросту захворюваності серед дорослих і дітей до 17 років збільшився на 15,5 % та 26,2 % відповідно. Це відбулося за рахунок значної активності епідемічного процесу у Чернівецькій,

Тернопільській та Полтавських областях.

На 32,5 % збільшилась кількість хворих, які звернулися за медичною допомогою і потребували госпіталізації.

Для підтвердження діагнозу «Грип» фахівці лабораторних центрів МОЗ України протягом звітного періоду провели 495 досліджень зразків матеріалу від хворих на грип та ГРВІ методом імунофлюоресцентної мікроскопії. З них у 38 % випадків отримані позитивні результати. У структурі виявлених респіраторних вірусів виявлених цим методом, як і раніше, домінують віруси парагрипу.

Починаючи з 40 тижня 2016 року фахівцями вірусологічних лабораторій методом полімеразної ланцюгової реакції (далі – ПЛР) досліджено 662 зразки біологічних матеріалів від хворих на грип, в 38,1 % визначені РНК вірусів грипу типу А.

На 49 тижні 2016 року зареєстрований та підтверджений методом ПЛР летальний випадок від грипу в Дніпропетровській області. Хворий у віці 60 років належав до групи ризику, страждав на ішемічну хворобу серця.

Загалом з початку епідемічного сезону (03.10 – 11.12.2016) в Україні зареєстровано 1845274 хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, перехворіло 4,3 % населення (аналіз проводився без урахування даних АР Крим та м. Севастополя).

Як повідомляв Львівський портал, у п’ятьох областях України та місті Києві інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги.

Додамо, що у Львові також перевищено епідпоріг захворюваності на грип. Також додамо, що наразі у Львові вирішено не оголошувати карантин, тому що школах відсутні 19% учнів, тоді як тимчасове припинення навчання запроваджується при більш високих показниках відсутності дітей у школах, тому це не дає підстав вживати обмежувальні заходи щодо припинення навчального процесу в загальноосвітніх навчальних закладах Львова.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *