ОСТАННІ НОВИНИ

Український центр міжнародної освіти створив новий сайт для іноземних абітурієнтів

|

Вчора Міністерство освіти і науки презентувало в Дипломатичній академії МЗС новий сайт Українського державного центру міжнародної освіти www.studyinukraine.gov.ua, на якому іноземні абітурієнти можуть знайти повну інформацію щодо освіти в Україні, зокрема навчальних програм, стипендій тощо. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міністерства.

1

У заході взяли участь представники МОН, МЗС, закордонного дипломатичного корпусу України. Заступник Міністра – керівник апарату МОН Роман Греба наголосив, що центр міжнародної освіти відіграє важливу роль у популяризації українських навчальних закладів закордоном.

«Особливо важливим є той факт, що абітурієнти можуть звертатися безпосередньо до цього державного центру для вступу до будь-якого вишу України, оминаючи посередників», – зазначив Роман Греба.

Відтепер, з появою нового сайту УДЦМО, інформація на якому доступна англійською мовою, іноземці мають змогу дізнатися загальні відомості про всі ВНЗ України, навчальні програми, процедуру вступу, отримати практичні поради. Крім того, через веб-ресурс абітурієнти можуть подавати онлайн-заявки на навчання в обраному університеті.

Директор УДЦМО Елена Шаповалова  розповіла, що нині в Україні здобувають освіту понад 64 тис. іноземних студентів.

«Традиційно, більшість з них – з пострадянських країн, проте ситуація стрімко змінюється. Так, цього року кількість абітурієнтів із Індії та Марокко збільшилася удвічі», – підкреслила очільник Центру.

Фото: http://nakkkim.edu.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *