ОСТАННІ НОВИНИ

Лише 1% українців вважає, що диким тваринам місце у цирку, - опитування

|

Лише 1% українців вважають, що диких тварин мають утримувати в цирках. Про це свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного міжнародною дослідницькою компанією GfK Ukraine, які наводить дані ініціатива щодо заборони тварин у цирках “UAnimals“, повідомляє УП.

tsirk

Під час опитування мешканцям усіх областей країни, окрім території окупованого Криму та зони АТО, поставили запитання: де, на їхній погляд, мають жити дикі тварини?

93% респондентів обрали варіант “у дикій природі”, ще 3% опитаних дали відповідь “у зоопарках”, а менше 1% українців не змогли відповісти на запитання.

Заборона чи обмеження тварин у циркових постановках законодавчо працює в Австрії, Великій Британії, Швеції, Австралії, Канаді, Фінляндії, кількох штатах США.

Раніше повідомлялось, що Комітет ВРУ з екологічної політки рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України про внесення зміндо Закону України № 5283 “Про захист тварин від жорстокого поводження” (щодо використання тварин у пересувних цирках) щодо заборони використання тварин у пересувних зоопарках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *