ОСТАННІ НОВИНИ

На вірність українському народові присягли майже півтисячі юнаків

|

Цими вихідними у 184-ому Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся ритуал складання Військової присяги на вірність українському народові солдатами строкової служби, призваними восени. Про це Львівському порталу повідомили у Медіа-групі Національної академії СВ.

120

Перед тим, як скласти Присягу, воїни впродовж місяця пройшли інтенсивний курс первинної військово-професійної підготовки, під час якого отримали базові навички армійської служби. Вони, зокрема, вивчали основні положення Військових статутів, тактичної, вогневої, стройової, фізичної, медичної підготовки тощо.

121

Після складання Присяги, ще впродовж чотирьох тижнів, юнаки опановуватимуть знання за визначеними військово-обліковими спеціальностями, яких у Навчальному центрі понад 90.

За словами заступника начальника 184-го Навчального центру по роботі з особовим складом підполковника Володимира Безбородова, солдати строкової служби до виконання завдань у зону проведення АТО залучатися не будуть. У подальшому їх очікують складання підсумкових іспитів, після чого відбудеться розподіл військовослужбовців до військових частин, де вони і продовжать свою службу.

122

Родзинкою урочистостей з нагоди складання Присяги стала виставка бойової техніки та озброєння Сухопутних військ ЗС України. Гості свята, зокрема, мали можливість на власні очі побачити новинку українських розробників — міномет М120-15 «Молот». Також на виставці були представлені різноманітні бронемашини та різноманітні артилерійські системи.

123

А на завершення урочистостей перед гостями свята та молодими українськими воїнами з чудовою джазовою концертною програмою виступив всесвітньовідомий Національний президентський оркестр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *