ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею львівські митники вилучили контрабанду вина та одягу

|

У рейсовому автобусі працівники Львівської митниці виявили приховані від митного контролю понад 500 пляшок вина та більш як тонну одягу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Львівській області.

unnamed-2

11.12.2016 в пункт пропуску «Шегині – Медика» з РП смугою руху «червоний коридор»» заїхав пасажирський автобус, який прямував по маршруту «Перемишль – Самбір» під керуванням громадянина України. Для здійснення митного контролю водій подав заповнену власноруч митну декларацію, в якій вказав, що не переміщує жодного товару.

unnamed-1

Під час візуального огляду автобуса у працівників митниці виникла підозра про наявність товарів, що переміщуються з приховуванням від митного контролю та підлягають митному оформленню, або переміщення яких через митний кордон обмежене. Автобус скерували в місце поглибленого огляду транспортних засобів. Там у конструктивних порожнинах салону та багажного відділення, які були прикриті фанерою обклеєною тканиною під колір декоративної обшивки, виявлено 552 пляшки прихованого від митного контролю ігристого вина торгової марки «FIORELLI». Після митного огляду водій визнав, що товар є його власністю. Отже він вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ.

unnamed

Також в салоні цього автобуса працівники митниці виявили не задекларовані одним із пасажирів 1200 кілограмів нового одягу в асортименті, зокрема жіночі нічні піжами, сорочки, халати тощо. Пасажир, мешканець Львівщини, про цей товар під час декларування та усного опитування не заявив, у митній декларації не вказав, тобто порушив вимоги ст.257 Митного кодексу України, хоча в подальшому й визнав цей товар своєю власністю.

unnamed-3

За цими фактами за ч.1 ст.483 та ст.472 Митного кодексу України складено протоколи про порушення митних правил. Товар вилучено, справу скерують до суду, який і визначить покарання.

Фото: ГУ ДФС

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *