ОСТАННІ НОВИНИ

«Закрий пельку Кремлю»: українців закликають бойкотувати російські медіа з українською пропискою

|

В Україні започаткували громадянську кампанію «Закрий пельку Кремлю»: закликають перетворити бойкот прокремлівських ЗМІ в Україні у справжній суспільний рух. Про це йдеться на сторінці спільноти цієї кампанії, передає Львівський портал.

1

«Москва переконує наших людей, що ми – неспроможна держава. Кремлівські медіа в Україні сіють чвари й зневіру; нав’язують нам штучно створених демагогів і популістів. Вони активно реабілітують банду «регіоналів», яку досі чомусь не покарано.

Кремлівські медіа з українською пропискою заперечують російське вторгнення, звинувачують Україну у війні. Вони дискредитують українських військових і вимагають миру за будь-яку ціну. Кремлівська мережа псевдожурналістів підступно перетворює образу людей на політиків у злобу до Української держави…

Ми повинні дати відсіч російській інформаційній диверсії проти України», – йдеться у зверненні ініціаторів.

Відтак у рамках цієї кампанії висунули п’ять вимог із закликами до журналістів, політиків, експертів та громадських активістів:

1. До українських ЗМІ: не надавати слова співучасникам злочинів проти Майдану, а також діячам, які не визнають факту збройної агресії Російської Федерації проти України, або називають війну “громадянською”.

2. До чиновників, політиків, активістів, експертів і журналістів: не розмовляти з медіа-структурами, які явно заперечують російське вторгнення, відверто пов’язані з Російською Федерацією або чиїми реальними власниками є посібники режиму Януковича. Це телеканали «Інтер», «112-й канал», «NewsOne», «Україна»; радіостанції «Вєсті», «Голос столиці», «Ера», станції холдингу «UMH group»; видання «Вєсті», «Сєгодня», «Корєспондєнт», «Forbes.Україна», «Комсомольская правда в Украінє», «Аргумєнти і факти в Украінє»; веб-сайт «Страна.ua», – а також усі пов’язані з названими ЗМІ веб-сторінки та сервіси.

3. До народних депутатів: створити міжфракційне об’єднання для політичної і законодавчої підтримки нашої ініціативи.

4. До комерційних і політичних рекламодавців: утриматися від розміщення реклами та спонсорства у згаданих вище ЗМІ.

5. До усіх громадян України: не дивитися, не слухати, не читати ворожі медіа – спеціально створені, щоб посварити нас із державою та між собою, щоби заплутати й залякати кожного з нас».

Фото: Facebook-сторінка спільноти«Закрий пельку Кремлю»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *