Львівських школярів безкоштовно навчають програмуванню

|

До 11 грудня у світі триває кампанія «Година Коду», метою якої є популяризація програмування серед школярів. У Львові до акції доєднались усі міські школи. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міськради Львова.

kompyuter

З 5 грудня навчальні заклади Львова відвідують розробники відомих ігор, власники й менеджери ІТ-компаній, талановиті програмісти і бізнесмени, які разом із вчителями проводять годину коду – одногодинний вступ (академічна година, тривалістю 45 хвилин) до інформатики. Під час уроку учні випробовують себе в ролі програмістів, виконуючи завдання за сучасними програмами з вивчення інформаційних технологій.

Акція заснована у 2013 році організацією Code.org. Великі ІТ-компанії долучились до розробки навчальних програм, а глобальний рух підтримали Барак Обама, Білл Гейтс, Марк Цукерберг і чимало інших знаменитостей. В Україні акцію підтримали Сергій Притула, Олег Скрипка, Олександр Педан, Андрій Демчук, Павло Табаков та інші. Вони знялись у відеоролику, в якому передають вітання львівським школярам, заохочують взяти участь у Годині Коду та говорять про важливість комп’ютерної грамотності у сучасному світі. Компанія Domen надрукувала понад 15 000 сертифікатів міжнародного зразка для вручення учням, що візьмуть участь у Годині Коду.

Розклад занять тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *