ОСТАННІ НОВИНИ

У львівській Академії сухопутних військ відбулися урочистості до Дня ЗСУ

|

Учора, 5 грудня, напередодні ювілею вітчизняного війська у клубі Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного зібралися представники військових частин Львівського гарнізону, волонтери, громадські діячі, а також представники збройних сил Сполучених Штатів Америки, Канади, Великої Британії, Польщі, Литви та Данії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник академії Павло Ткачук, передає кореспондент Львівського порталу.

1

Відкриваючи свято, ведучі урочистостей відома співачка та волонтер Софія Федина й заслужений діяч мистецтв України Юрій Чеков нагадали гостям свята головні віхи становлення української армії й привітали присутніх у залі із ювілеєм Збройних Сил.

2

Віддаючи шану полеглим у боях за Україну побратимам, присутні вшанували їх хвилиною мовчання.

3

За вірність Військовій присязі, особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені під час захисту державного суверенітету й територіальної цілісності України та з нагоди свята кращих військовослужбовців та представників громадських організацій було відзначено державними нагородами та заохочено відомчими відзнаками Міністерства оборони України і Генерального штабу ЗС України, а також грамотами та цінними подарунками обласної державної адміністрації, обласної ради, міської ради, відзнаками начальника гарнізону.

4

Зокрема, дружині полеглого в бою на сході України капітана Олега Швеця Олені від імені Президента України було вручено орден Богдана Хмельницького ІІІ ступня, а солдату Василю Пелешу, молодшому сержанту Олегу Ткачуку, старшому солдату Олександру Тітику – орден «За мужність» ІІІ ступеня.

5

З великим задоволенням від імені начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України вручив Почесниу відзнаку “За заслуги перед Збройними Силами України” начальнику Львівської залізниці Івану Грунику.

6

Відзнаками Міністра оборони України та начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України були нагороджені керівник «Багатонаціональної тренувальної місії – Україна» полковнику Збройних сил США Ніку Дусічу та низка іноземних військовослужбовців-інструкторів.

7

Продовжилися збори святковим концертом за участю відомих виконавців Назара Савка, Оксани Мухи, Світлани Весни, Наталки Самсонової, майора Івана Шерстюка, а також вокальної й хореографічної групи військового оркестру Академії та 58-го Будинку офіцерів.

8

Варто також зазначити, що під час урочистостей відбулося і декілька прем’єр. Так, пісню «Академія сухопутних військ» на слова відомої співачки Наталки Самсонової виконали учасники АТО лицар ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня старший лейтенант Руслан Філіпсонов та курсант Олег Мацишин. А випускниця кафедри морально-психологічного забезпечення діяльності військ лейтенант Ірина Красота та співачка Ірина Доля представили присутнім у залі пісню «Щастя, коли ти не йдеш на війну».

9

Ще однією з родзинок концерту став виступ новоствореного академічного гурту «Штурм», до складу якого увійшли військовослужбовці-учасники АТО та курсанти вишу. Вони виступили із піснею на слова молодшого лейтенанта Петра Підлісного «Твоєї країни захисники».

11

10

12

Фото: Facebook-сторінка Павла Ткачука

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *