ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'ян запрошують на святкову забаву «Різдво в Гаю»

|

У Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» 7-9 січня організують свято «Різдво в Гаю» – місце зустрічі львівських родин, друзів та гостей міста. Традиційно відкриють свої двері садиби гаю, де відбуватимуться майстер-класи, читання різдвяних казок, гості спільно колядуватимуть від хати до хати, що створить особливу родинну атмосферу. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

rizdvo-v-gayu

Львів завжди вирізнявся прихильністю до традиційної української культури, саме тому святкування Різдва наповнене тут особливим шармом. Гості «Різдва в Гаю» потраплять в  атмосферу родинного тепла,  стануть учасниками справжньої різдвяної містерії.

Протягом трьох святкових днів, 7-9 січня, усі охочі зможуть навчитися створювати різдвяні павуки з соломи, відвідати майстер-класи із прядіння, скуштувати хліба, випеченого в старовинній печі, почути про давні звичаї святкування Різдва та приготування традиційних різдвяних страв. І звичайно, колядуватимуть від хати і до хати.

Під час Свята «Різдво в Гаю» відбуватимуться театралізовані дійства вертепів, колядуватимуть гурти автентичного співу та відбуватимуться різноманітні зимові забави.

А ще в  Гаю розгорнеться  Ярмарок,  який щедро частуватиме численними різдвяними стравами, а саме – медовою кутею, пампушками, духмяним узваром та іншими смаколиками. Гості Свята в інтерактивній формі дізнаються історії найдавніших садиб, долучаться до давніх звичаїв.

Фото: lviv.vgorode.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *