ОСТАННІ НОВИНИ

Українським біатлоністам не можуть купити нову зброю через обмеження ЄС

|

Найпопулярніший зимовий вид спорту в Україні опинився під загрозою існування. Лідерки збірної України із біатлону – Олімпійські чемпіонки Олена Підгрушна та Юлія Джима не можуть поміняти старі гвинтівки, бо ЄС заборонив купувати Україні зброю. У той же час на складах української армії гниють патрони, які через бюрократію, також не віддають спортсменам. Про це повідомив голова Федерації біатлону України Володимир Бринзак у інтерв’ю виданню «Сегодня».

31
Капітану команди Олені Підгрушній потрібно міняти гвинтівку…

Цього сезону, українську жіночу збірну з біатлону підкосили недуги та коротка лава запасних спортсменів топ-рівня. Окрім того назрівають великі проблеми із заміною застарілої зброї.

«Уболівальники бачать тільки картинку, вони не знають, що за нею стоять хвороби, коротка лава запасних. Нам треба вже Олені Підгрушній поміняти зброю, а Євросоюз заборонив Україні її продавати, і Юлі Джимі гвинтівку міняти треба. Патрони та зброю нам не продають, тому що у нас війна, а виступати і тренуватися треба. Нікого це не хвилює, що нам не можливо купити спортивну гвинтівку для лідерів збірної або патрони», – заявив Володимир Бринзак.

Також він повідомив, що в збірної біатлону чимало коштів витрачають на купівлю набоїв за кордоном, коли в Україні вони банально списані та гниють на складах армії.

«У нас патрони є на складах в армії, але уряд нічого не може вирішити, і це вже не заборона Євросоюзу, тут потрібно самим бюрократію подолати. Мільйони патронів лежать і гниють, і щоб їх утилізувати потрібно витратити гроші, а в той же час дітям нема з чого стріляти. Міністерство оборони відписується, що це «озброєння, а його ми не маємо права передавати, тільки знищувати». У той же час ми змушені купувати патрони за кордоном», – повідомив В. Бринзак.

Окрім того стало відомо, що після першого етапу кубка світу до першої команди викличуть Надію Бєлкіну, яка замінить молоду й перспективну Анастасію Меркушину. Настя підтягуватиме свою форму на Кубку IBU.

Як відомо, цього сезону жіноча збірна України розпочала виступи в ослабленому складі. Офіційно завершила кар’єру досвідчена Наталя Бурдига, тимчасово усунена від змагань Ольга Абрамова та через сімейні обставини наразі відсутні у складі команди олімпійські чемпіонки Віта та Валя Семеренко.

Фото: Andrei Ivanov

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *