ОСТАННІ НОВИНИ

Львів запрошує поринути у зимову казку під час Різдвяних свят. Програма заходів

|

 Зимові свята у місті пройдуть під гаслом «Твоє Різдво у Львові». Традиційно перед Оперним театром 18 грудня відбудеться відкриття новорічної ялинки. Окрім цього, львів’ян та гостей міста чекають особливі подарунки – масштабна запальна вечірка у Парку культури,  «Різдвяні чудеса в театрі Лесі», 3D-шоу у передноворічну ніч на площі Ринок. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила представник управління культури Львівської міської ради Богдана Брилинська, передає кореспондент Львівського порталу.

1

«Ми не схотіли цього року вигадувати якісь символічні слогани, а вирішили просто запросити на святкування Різдва у Львові, щоби кожен тут відчув своє свято», – пояснила вона.

Як зауважили організатори свята, цього року центральна ялинка сягатиме близько 20 метрів у висоту. Привезуть дерево у понеділок, 12 грудня, з Дрогобицького району . Комплексне встановлення ялинки коштує 116 тис. грн. Ялинку прикрасять дерев’яними іграшками, які традиційно виготовлені яворівськими майстрами. «У переддень Святого Миколая о 17.00 запрошуємо на відкриття центральної ялинки», – наголосила Богдана Брилинська.

Власне, почнеться святкування із відкриття Різдвяного ярмарку 10 грудня.

«Окрім традиційних заходів, які проводяться восьмий рік поспіль – фестиваль вертепів та парад звіздарів, – каже арт-директор компанії «Львівські ярмарки» Ольга Гренюх, – на площі Ринок буде інтерактивна вистава «Свята вечеря».

«Це відновлення традицій святкування Різдва у львівських родинах. На площі Ринок буде встановлений великий стіл з усіма атрибутами свята. Господиня та хазяїн запрошуватимуть усіх до столу, навіть буде облаштований зоокуток», – розповіла вона.

Також вона додала, що 12 грудня відкриють Будинок льодових скульптур, де спрезентують героїв улюблених мультфільмів із льоду. Окрім цього, на проспекті Свободи буде встановлений автентичний будиночок з Верховини: там працюватимуть майстри з ткацтва і даватимуть майстер-класи з виготовлення справжніх гуцульських ліжників.

Ще однією локацією святкування є Музей народної архітектури та побуту, де проведуть традиційне вертепне дійство «Різдво в Гаю». Тут можна буде потрапити в атмосферу давнього села, де хатки сповнені сімейним затишком, а у колі рідних по духу людей звучатиме  дзвінка коляда у сяйві різдвяних звізд. Протягом двох святкових днів можна буде побачити виступи вертепів, колядування творчих колективів міста, «Святкову ходу звіздарів» центральними вулицями Львова. Водночас гостей чекають зимові ігри та конкурси, українські забави та традиційні народні танці, також можна буде покататися на санях під час екскурсійної подорожі.

Святкувати Новий рік усіх запрошують до Парку культури, де можна буде «відірватися» на запальній вечірці. Львів’янам обіцяють драйвову музику від найкращих ді-джеїв, смаколики на ярмарку та оригінальні конкурси.

Окрім цього, на мешканців та гостей у передноворічну ніч чекає сюрприз на площі Ринок. «Із 23.30 до 1.00 ми проводитиме світлове проекційне шоу. Спершу буде такий невеличкий розігрів до опівночі, а коли зустрінемо 2017 рік, почнеться така собі вечірка: працюватиме ді-джей, всі візуальні ефекти будуть в 3D, тому ми роздамо всім учасникам спеціальні окуляри», – розповів медіахудожник, автор світлових інсталяцій Альберт Врубель.

Особливий подарунок мешканцям та гостям міста  на Різдво готує театр ім. Лесі Українки – «Різдвяні чудеса в театрі Лесі». Також у дворику Першого академічного театру для дітей та юнацтва пройде дитяче мультимедійне свято.

Детальнішу програму святкових заходів можна переглянути тут.

Фото: Відкривай Україну

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *