ОСТАННІ НОВИНИ

Експерт розповів, наскільки зросте вартість «новорічних» харчів перед святами

|

Новорічний стіл в цьому році подорожчає мінімум на 10-20%. Найбільше ціни зростуть на м’ясо, зокрема курятину, а також традиційні святкові фрукти. На думку директора Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, вже з середини грудня подорожчають цитрусові, передають “Вести“.

noviy-rik

“Те, що ми зазвичай купуємо на новорічні та різдвяні свята – мандарини, апельсини, лимони, – зросте в ціні на 20%. Якщо зараз є мандарини по 25 грн, то будть по 30 грн, апельсини – по 30-32 грн”, – прогнозує він.

На 10% можуть подорожчати і банани, а ціни на вітчизняні фрукти навряд чи зміняться. Зате значно зросте в ціні риба, особливо імпортна.

“Закінчується сезон нашої риби, і в магазинах в основному буде імпорт. З урахуванням цього навіть важко передбачити, наскільки зміняться цінники”, – говорить Дорошенко.

Якщо раніше українці переходили на курятину, щоб заощадити, то зараз цей продукт може коштувати так само, як свинина.

“Філе курки вже і так по 80 гривень. А ось курячі тушки, яловичина, свинина піднімуться в ціні на 20%”, – вважає Дорошенко.

Подорожчають цукерки і шоколад – на 20%. На 15% зростуть у ціні вино і шампанське, а от міцний алкоголь – аж на 25%.

“Ціна на міцний алкоголь залежить від того, що з 1 грудня пляшка найдешевшого спиртного коштуватиме 70 гривень. Але імпортний алкоголь навряд чи змінить цінники, він і так недешевий”, – зазначив Дорошенко.

А от яйця і молочні продукти, як вважають експерти, перед Новим роком, навпаки, можуть впасти в ціні.

“Незважаючи на те, що яйця дорогі, ними заповнені усі склади. Якщо не знизять ціни, то товар просто може пропасти. Перед самим святом також можуть подешевшати псуються (молоко, сир та сметана – на 10%, а сир зазвичай дешевшає вже після Різдва”, – прогнозує Дорошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *