ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затвердили план зонування Личаківського району

|

Депутати ЛМР затвердила містобудівну документацію «План зонування території Львова Том І. Частина 6. Зонування Личаківського району», розроблену Державним інститутом проектування міст «Містопроект». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі львівської мерії.

«Межі Личаківського району міста проходять магістральними вулицями Хмельницького, Зеленою, Вашингтона. На сході він межує з територією Лисиничівської та Сорока-Львівської сільських рад, на півночі – із територією Малехівської сільської ради. На території району розташовані такі об’єкти природно-заповідного фонду та рекреації як парк «Знесіння», парк «Погулянка» та, пропонований до включення в межі міста, Винниківський лісопарк. Територія району в проектних межах затвердженого генплану міста становить 3757,8 га (з Винниківським лісопарком), населення – 85,3 тис. мешканців», – йдеться у повідомленні.

Як зазначено в ухвалі, план зонування території встановлює функціональне призначення, вимоги до забудови окремих територій (функціональних зон) населеного пункту, їхньої ландшафтної організації. Для міста затвердження цього плану – надзвичайно важливе, адже є своєрідною збіркою правил забудови міста із встановленням відповідних режимів забудови. Як відомо, у разі відсутності зонінгу території, забороняється передача для містобудівних потреб земельних ділянок державної/комунальної власності у власність чи користування осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *