ОСТАННІ НОВИНИ

Платіжка депутата. Скільки платять за комунальні послуги міські обранці Львова?

Катерина РОДАК, Львівський портал

|

З початком опалювального сезону українці та львів’яни, зокрема, відчули на собі всі «радощі» нових тарифів на житлово-комунальні послуги. Окрім того, сюрпризом для мешканців виявилася і нова арифметика з субсидіями у квитанціях.

platizhki

Львівський портал вирішив дізнатися, чи б’ють по кишенях депутатів міської ради Львова нові тарифи. Ми розпитали у міських обранців, скільки вони заплатили за ЖК-послуги у жовтні-листопаді цього року і чи оформляли субсидію?

sorochkin Олег Сорочкін, Громадянська позиція:

«Суттєво зросли цифри за газ. У жовтні ми заплатили більше 400 гривень, загалом за комунальні послуги близько 680 грн. Субсидії  у нас немає, лише мама має пільгу як вдова загиблого у війні».

Зазначимо, що у декларації за 2015 рік О. Сорочкін вказав, що проживає у квартирі площею 53 кв. м.

 

orshakІрина Оршак, Народний контроль:

«У нас будинок, і ми маємо твердопаливний котел, тому подорожчання тепла я не сильно відчула. Дещо зросли у мене цифри за електроенергію. Загалом за жовтень за комунальні послуги я заплатила близько 800-900 грн. Субсидію оформити мені не дозволяє зарплата».

Ірина Оршак згідно декларації проживає у квартирі площею 67 кв. м.

 

shevtsivАндрій Шевців, Самопоміч:

Я проживаю в 9-поверховому панельному будинку на вулиці Пулюя. Обігрів є централізований від «Львівтеплоенерго». Я живу з мамою і братом. Ми більше 15 років маємо тепловий лічильник. В нас є сусіди, які зменшують опалення чи піднімають його залежно від погоди. Таким чином ми економимо. Також у нас пластикові вікна, які притримують тепло. Окрім цього на нашу квартиру оформлена субсидія. Нам комунальні  послуги надає ЛКП «Сокільницьке», бо у нас наразі не створено ОСББ. Загалом за листопад ми заплатили до півтори тисячі гривень. Це без інтернету».

У декларації А. Шевців вказав, що має 15,9 кв. м житлової площі – частку у квартирі.

karbovnikАндрій Карбовник, Свобода:

«Громадяни України відчули зростання тарифів, найбільше – на опалення, відсотків на 30% в порівнянні з минулим роком. Минулого місяця ми заплатили 1,500 грн. Субсидії в мене немає».

У Андрія Карбовника у декларації вказана квартира площею 49,1 кв. м.

 

choliyТарас Чолій, Українська Галицька Партія

«Ми у себе вдома поставили двозонний лічильник, який дозволяє використовувати більш дешеву електроенергію вночі (пральну чи посудомийну машину дешевше вмикати на ніч). Так само стосовно води – намагаємося економити. Іноді навіть якусь воду намагаємося використовувати повторно (якщо це можливо). У нас автономне опалення. Якщо вдень нікого немає вдома, то ми максимально скручуємо опалення, щоб дарма не горіло. Ми не маємо змоги оформляти субсидії. Я не можу сказати, скільки нам вартували комунальні послуги минулого місяця, бо платіжками займається дружина».

У Тараса Чолія у декларації за 2015 рік вказано дві квартири площею 29 кв. м та 98,7 кв. м.

telishevskiyІгор Телішевський, УКРОП:

«У мене автономне опалення, свій котел, який підігріває воду і опалює хату. У мене зросла вартість газу приблизно на 30-40%. Щоб підігріти воду та опалити квартиру мені треба в місяць 300 куб м газу (за сьогоднішнім тарифом – приблизно 2 тис. грн – ред.), бо є малі діти, тому в хаті має бути тепло. Субсидії ми не оформляли».

У Ігоря Телішевського в декларації зазначено дві квартири, що є у власності або у праві користування: 81,2 кв. м та 90, 4 кв. м.

adamikПетро Адамик, БПП «Солідарність»:

«У мене завжди цифри у платіжках великі. У нас індивідуальне опалення. Велика сім’я, дім немаленький. І для бізнесу ми це зростання відчуваємо, особливо електроенергії. Ні я, ні члени моєї сім’ї не оформляли субсидії. За газ ми заплатили минулого місяця більше 2 тисяч гривень, за електрику менше. Але взимку в мене виходить десь 4 тисячі гривень за будинок житловою площею 110 кв. м від 280 кв. м. загальної».

У декларації Петро Адамик вказав, що у нього є три житлові будинки: один – площею 284 кв. м у Львівській області, ще два – площею 176 кв. м кожен в Одеській області. Також у нього є квартира у Львові, що має 105 кв. м.

Водночас секретар міської ради Анатолій Забарило відмовився спілкуватися з Львівським порталом на цю тему, заявивши, що такі питання краще задавати іншим депутатам…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *