ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині подружжя шахраїв «обчистило» лісгосп майже на чверть мільйона

|

Прокуратура обвинувачує подружжя у заволодінні шахрайським способом коштами державного лісогосподарського підприємства. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

50 тисяч гривень

Зокрема, за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2 завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка та жінки, які за попередньою змовою незаконно заволоділи коштами ДП «Славське лісове господарство» у великих розмірах.

Так, під час досудового розслідування встановлено, що в листопаді 2014 року вказана парочка з метою заволодіти коштами державного підприємства, за допомогою раніше створеної фірми ТОВ «Спейн-Трейд» уклали від імені неіснуючого директора цього товариства договір про поставку нафтопродуктів для потреб ДП «Славське лісове господарство». Водночас, підозрювані наперед знали, що жодних паливо мастильних матеріалів вони постачати не будуть, а лише шляхом обману заволодіють коштами держпідприємства.

Відтак, на основі укладеного договору із рахунку ДП «Славське лісове господарство» на рахунок ТОВ «Спейн-Трейд» було переаховано близько 218 тис грн, що в двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину.

Вподальшому вказані зловмисники згадану суму коштів використали на особисті потреби.

Зазначимо, що останнім за такі дії загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Крім того, Львівською місцевою прокуратурою №2 разом з обвинувальним актом направлено на розгляд суду також цивільний позов в інтересах Державного підприємства «Славське лісове господарство» про стягнення з підозрюваних заподіяну державному підприємству шкоду в сумі 218 тис грн.

На даний час, кримінальне провадження перебуває на розгляді у Залізничному районному суді м. Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *