ОСТАННІ НОВИНИ

Управління туризму порахувало, скільки і на що витрачають туристи у Львові

|

До Львова за розвагами та добрими емоціями. Саме відпочинок та розваги – основна мета приїзду до Львова гостей. Такі дані аналізу ринку в’їзних туристів, що провів Інститут міста на замовлення управління туризму Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

туристи

Якщо намалювати узагальнений портрет гостя Львова, то це буде людина віком 26-35 років, котра  приїхала до міста потягом, власним авто або автобусом  на 1-3 дні та зупинилася у хостелі чи готелі. Цікавим є те, що чоловіків і жінок серед туристів практично порівну. Найчастіше до Львова приїжджають наші співвітчизники. Щодо іноземних туристів, то найбільше гостювати у місті Лева полюблять поляки, німці, американці, білоруси та турки.

Гостям Львова подобаються посиденьки у кав’ярнях та ресторанах. Окрім того, залюбки гуляють містом, відвідують музеї, галереї, виставки та торгово-розважальні центри. Один день у місті в середньому обходиться туристу в 50 євро. Гостюють, переважно, 4 дні.

«Чи бажаєте ви ще раз відвідати Львів?» – 91% опитаних відпочивальників дали ствердну відповідь на це питання. 95% –  рекомендуватимуть відвідати місто друзям.

«Цьогоріч Львів прийняв рекордну кількість туристів. За нашими прогнозами, до кінця року кількість гостей міста сягне 2,6 млн. Це практично на 30% більше, ніж у попередньому році. Щодо туристичного збору, то за 10 місяців цього року він становить 3 млн 194,5 тис.грн.», – розповідає Галина Малець, начальник управління туризму Львівської міської ради.

За словами Галини Малець, ці кошти надходять до міського бюджету і йдуть, у тому числі, й на покращення інфраструктури міста: ремонт доріг, освітлення, збереження пам’яток історичної спадщини тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *