ОСТАННІ НОВИНИ

Де в грудні у Львові можна буде здати відпрацьовані батарейки та лампи

|

Міське управління екології нагадує: у місті триває збір відпрацьованих люмінесцентних ламп та батарейок на базі двох пересувних еко-бусів та 95 контейнерів для елементів живлення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

лампи

Як зазначають в управлінні, упродовж цього року від мешканців міста прийняли близько 2,5 тонн відпрацьованих елементів живлення (батарейок), а також вже утилізували 8446 зібраних відпрацьованих люмінесцентних ламп, що містять ртуть. Тут також відзначили, що з 20 жовтня, після отримання ліцензії, міська лінія з переробки ламп приймає їх і від юридичних осіб, тож станом на кінець листопада зібрали та утилізували 1237 ламп.

Нагадаємо, ще в жовтні 2015 року у Львові на базі міської ТЕЦ-2 (вул. Пластова, 125) запустили лінію з переробки ртутних енергоощадних ламп. Установка – унікальна, і є єдиною такою на території України, відтак – готова приймати лампи не лише зі Львова та області, а й з усього західного регіону. За годину вона переробляє 200 кг відпрацьованих електронних відходів. Цього року в жовтні міністерство екології та природних ресурсів України видало ДП «Боднарівка» ЛКП «Зелений Львів» ліцензію на право здійснення господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами. Закупили лінію за грантові кошти ЄС у шведської компанії «МRT».

Перелік пунктів прийому батарейок та розклад зупинок еко-бусів на грудень – за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *