ОСТАННІ НОВИНИ

На території «Тюрми на Лонцького» знайдено таємні документи чекістів

|

У Львові на території тюрми-музею «Тюрма на Лонцького» під час розкопок було знайдено документи радянських спецслужб, які ті намагалися спалити. Про це у Faceboook повідомив директор музею Руслан Забілий, передає кореспондент Львівського порталу.

4

«Не зважаючи на погодні умови, продовжуємо з фахівцями КП ЛОР “Доля” розкопки у дворі Національного музею-меморіалу “Тюрма на Лонцького”. Серед знахідок – німецькі солдатські каски періоду війни. Це для музею важливі артефакти бо знайдені на його території і є єдиними свідченнями із періоду 1941-1944 років та нагадують про нацистські злочини»,- повідомив він.

6

Також директор музею наголосив, що під час робіт було виявлено документи радянських спецслужб.

5

«Окрім цього знайдено унікальні артефакти, думаю, єдині. Це згорілі документи радянських спецслужб – свідчення про те, як чекісти затирали сліди своїх злочинів, знищуючи докази. Хтозна коли їх палили! Може в 1941, а може в 1991 році! На спопелілих аркушах залишилися досі відчитувані, за слідами друкарської фарби, слова друковані російською мовою. Це документи якоїсь звітності. На одному із фрагментів відчитується гриф: “Совершенно секретно”. Документи палили папками. Тому, те, що від них залишилося спресувалося та збереглося в піщаному ґрунті. Законсервуємо ці знахідки і колись вони потрапить в музейну експозицію»,- написав він.

3

2

1

Фото: Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *