ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада закликає Гройсмана не лишати без зарплат медиків області

|

Сьогодні, 29 листопада, Львівська обласна рада прийняла рішення звернутися до Прем’єр-міністра України щодо забезпечення виплати заробітної плати працівникам галузі охорони здоров’я. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

medik

Як Львівський портал повідомляв, станом на 29 листопада 2016 року загальний дефіцит бюджетних коштів у галузі охорони здоров’я на виплату заробітної плати у Львівській області становить 72, 9 млн грн. 

«У 2016 році на галузь охорони здоров’я Львівщини з державного бюджету місцевим бюджетам області надано медичну субвенцію в розмірі 2767,5 млн грн. Міністерством охорони здоров’я України підготовлено проекти розпоряджень Кабміну стосовно перерозподілу ресурсу медичної субвенції та залишку невикористаних коштів із тимчасово окупованих територій для Львівщини на загальну суму 33,4 млн грн. Проте виділений області ресурс не повною мірою забезпечує мінімальну потребу в коштах установ охорони здоров’я.

Уже сьогодні в окремих місцевих бюджетах, зокрема, в Самбірському районі та місті Дрогобич через недостатність фінансового ресурсу склалася напружена ситуація з виплатою заробітної плати, оплатою спожитих енергоносіїв, медикаментів, продуктів харчування, тощо.

Враховуючи низький рівень заробітної плати галузі охорони здоров’я, подальша незабезпеченість заробітною платою може призвести до звільнення медичних працівників, організації страйків та погіршення надання медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів…», – йдеться у зверненні.

Відтак депутати Львівщини просять виділити додатковий фінансовий обсяг медичної субвенції, щоби покрити дефіцит фонду оплати праці закладів охорони здоров’я.

Фото: ya2017.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *