ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують на виставку «Між війною і миром. Україна – Ізраїль»

|

Львів’ян та гостей міста запрошують на відкриття фотовиставки «Між війною і миром. Україна – Ізраїль». Відкриття відбудеться в середу 30 листопада 2016 в 16.00 у Львівській національній картинній галереї ім. Б.Г Возницького, за адресою вул. Стефаника,3. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

620

«Виставка присвячена тій крихкій межі, яка відділяє мирне життя від війни і смерті. Два народи, які живуть мирним життям, але звикли до червоних написів «укриття» на будинках рідних міст і щохвилини готові до сирени та до звичного для ізраїльтян «впасти на землю і закрити голову руками». Саме так робили ізраїльські діти на канікулах за кордоном: почувши в небі салют, вони лягали на землю і закривали голову руками. Саме так робили під час феєрверків діти переселенці із зони АТО. Це наш світ, наша реальність», – ізраїльтян та українців», – йдеться у повідомленні організаторів заходу.

На виставці «Між війною і миром. Україна – Ізраїль» будуть представлені роботи, зняті під час Революції Гідності, в зоні військового конфлікту на сході України, а також під час арабо-ізраїльських війн. Ці образи поєднуються з картинками мирного життя: обличчями людей, природою, архітектурою.

«Є дуже багато подібного і близького між сьогоднішнім Ізраїлем і Україною: боротьба за свою землю, відстоювання незалежності, мужній опір ворогу, прагнення миру. Все частіше ми чуємо в Україні порівняння з Ізраїлем, бачимо, як історія нашої країни надихає українців. Ми спостерігаємо потужний волонтерський рух серед ізраїльтян, які допомагають пораненим українцям, сиротам, що опинились на лінії зіткнення на Донбасі. А це – народна дипломатія, порозуміння між людьми, яке працює набагато ефективніше і швидше від політики. Саме тому нам, організаторам, важливо познайомити українську громаду з роботами українських та ізраїльських фотографів, в яких переплітається життя двох наших народів», – повідомляють організатори.

Гості виставки зможуть познайомитися з роботами відомих фотографів: Олександра Ґлядєлова, (Україна), чиї роботи представлені на виставках у Франції та Сполучених Штатах, Олександра Козаченка (Україна), провідного фотографа журналу Forbes Ukraine, автора сотень відомих фотографій революційного Майдану, Марго Ормоцадзе (Україна), фотографа, журналістки і письменниці, Паши Паштєтова, який знімає свої роботи на фотоплівку. Серію робіт про Ізраїль на виставці представлять Едді Ґеральд (Ізраїль), який висвітлює військову тематику в гарячих точках, Павєл Вальберґ (Ізраїль) відомий ізраїльський фотограф, лауреат міжнародного фотоконкурсу Sony WPA 2011, Дана Фрідландер-Орен (Ізраїль), документальний фотограф і фахівець з панорамних фотографій, авторка книги «Тель Авів 360» та Віктор Ольховський, уродженець Донецька, учасник багатьох фотовиставок в Ізраїлі та Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *