ОСТАННІ НОВИНИ

Заступник міністра юстиції пропонує прихистити сирійських біженців в Україні

|

Заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов запропонував Україні взяти на себе квоту на розселення мігрантів ЄС. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

біженці

Як приклад, заступник міністра запропонував допомогти з мігрантами Нідерландам.

«Не секрет, що на прийняття рішення по Україні багато в чому вплинула сирійська міграційна криза. Саме побоючить негативної реакції виборців на мігрантів, європейські лідери не поспішають давати безвіз Україні. А якщо це є наша найбільша проблема, то саме вона може і стати рішенням! Я би запропонував ЄС взяти на себе добровільно квоту на розселення мігрантів. Думаю, наша країна могла би повність взяти на себе квоту, наприклад, Нідерландів. Що скажете? Це могло би стати важливим проявом солідарності з Європою у вирішенні спільної проблеми»,- написав він.

«Звісно ми потребували би додаткового фінансування від ЄС чи окремої країни, але це були б значно менші кошти, ніж було б витрачено на їх утримання в ЄС», – додав С. Пєтухов.

Водночас у мережі заява заступника міністра юстиції викликала шквал негативних емоцій та відгуків. До прикладу, екс-депутат ВРУ Юрій Михальчишин на своїй сторінці у Facebook  прокоментував пропозицію Пєтухова так:

1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *