ОСТАННІ НОВИНИ

Вантажний потяг зійшов із рейок через незадовільний стан колії

|

Більше години 27 листопада було перекрито рух автомобілів на автодорозі Київ – Львів. Таку ситуацію спричинило ПП «Львівресурс»: належний йому локомотив  виконував маневрові роботи на під’їзній колії цього підприємства на станції Запитів, перед переїздом стався схід вантажного вагона. Причиною сходу є незадовільне утримання колії підприємством «Львівресурс». Упродовж трьох годин залізничники ПАТ «Укрзалізниця» підняли вагон та встановили на рейки. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

koliya

Залізничники попереджають власників колій, що недбале утримання та неналежний технічний стан інфраструктури може призвести до аварій та фінансових витрат.  Вчасні профілактичні ремонти колій для підприємств коштуватимуть дешевше, ніж ліквідація аварій та втрати від простоїв.

На  балансі ПАТ «Укрзалізниця» утримується 75 % колій українських залізниць. Решта обслуговуються підприємством ПрАТ «Київ-Дніпровський МППЗТ», що підпорядковується Міністерству інфраструктури України (15 % від загальної кількості), ще 10 % колій знаходиться на балансі різних підприємств та обслуговуються ними.

Як повідомляв Львівський портал, на Львівщині вантажний потяг злетів із рейок та перекрив трасу Київ – Чоп. 

Фото: Актуально

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *