ОСТАННІ НОВИНИ

В новобудові у Львові створять дитбудинок сімейного типу

|

У Львові створять новий дитячий будинок сімейного типу. Відповідне рішення ухвалив сьогодні, 28 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради, повідомляє прес-службі мерії.

ditbudinok

Відтак, в дитячий будинок сімейного типу влаштовується на виховання та спільне проживання двоє дітей, позбавлених батьківського піклування: хлопчик, 13-ти років та дівчинка, 16-ти  років.  В подальшому в дитячий будинок сімейного типу буде влаштовано до 10 дітей.

Як повідомили у відділі у справах дітей Львівської міської ради, дитячий будинок сімейного типу створюється в новобудові на вул. Пороховій. Загальна площа квартири – 465, 0 кв.м. Квартира розташована на 15-му поверсі 15-ти поверхового будинку та складається з 9 кімнат з санвузлами, гостьового туалету, майстерні, ігрової кімнати, кімнати для навчання, коридору, кухні-їдальні, пральні, гардеробної кімнати та вітальні.

Житлове приміщення на вул. Пороховій облаштоване предметами та матеріалами довгострокового вжитку, що  дозволяє забезпечити повноцінні умови проживання та виховання дітей.

Відтак, у Львові функціонує 11 прийомних сімей, в яких влаштовано 16  дітей та 4 дитячих будинки сімейного типу, в яких влаштовано 30 дітей.

Станом на 01.11.2016 року у Львові на обліку відділів у справах дітей районних адміністрацій Львівської міської ради перебуває 566 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них  511 дітей охоплені сімейними формами виховання (опіка/піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу) – це 90,3% від загальної кількості дітей зазначених категорій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *