ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий розповів, від чого у Львові у нього сльози на очі навертаються

|

Міському голові Львова Андрію Садовому навертаються на очі сльози, коли він бачить потворні забудови у місті. Втім зробити з цим він нічого не може. Про це мер міста заявив сьогодні, 28 листопада, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

sadoviy

Так, під час розгляду чергового питання щодо погодження містобудівних умов та обмежень на будівництво багатоповерхівки міський голова Львова на зауваження щодо неестетичного зовнішнього вигляду цієї споруди, заявив:

«Чи не законодавство України не дає нам право впливати на зовнішній вигляд будинків. Я думаю, це помилка. Говорити в одній площині про міста сходу нашої держави, які забудовувалися, починаючи з середини 20 століття, і говорити про Львів, який забудовувався сотню років тому – неприпустимо. Але законодавець це не врахував… Дуже багато будинків у Львові за останні 20 років збудовані так, що просто йдеш – і сльози на очі навертаються. Тому що ми, міська рада, не маємо права втручатися у зовнішній вигляд. Якщо ми приймемо рішення стосовно такого контролю, то ми не зможемо його відстояти в суді», – зазначив А. Садовий.

Окрім того, мер Львова згадав і про власний досвід проживання у будинку, де були порушені будівельні стандарти.

«Справді всі рахують гроші, а ми хочемо, щоб дійсно був якісний естетичний вигляд. Я жив в будинку на Рудницького на 6 поверсі без ліфта, і п’ятьох маленьких дітей коляскою «таскав» туди-назад. Хоча у будинку вище 5-ти поверхів ліфт мав бути передбачений», – побідкався він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *